Ръководството за коневъда

Време за коня ви

Ден на коня

Денят за коня е различен и не съвпада с нашия реален ден. Историята на деня се показва от лявата страна на страницата на коня. За коня денят започва в 8 ч. сутринта, когато той се събужда. След това всяко действие, което извършвате с Вашия кон, отнема определено време. Например, храненето отнема 30 минути.

Вашият кон трябва да легне в леглото преди полунощ (според времето на коня), след това конете не могат да извършват повече действия. Единственото изключение е ожребяването, което може да се случи по всяко време. За да поддържате коня във върхова форма, Вие трябва да го слагате в леглото не по-късно от 10 ч. вечерта.

В края на деня трябва да сложите коня си да спи. За тази цел той трябва да се настани в конна база

Жребчетата, по-млади от 6 месеца, могат да се слагат да спят дори и да не са настанени в конна база.

Стареене

След като веднъж вече конят ви е легнал, той автоматично ще порасне, докато сайтът се актуализира (04:00). След като вече се събуди, започва нов ден. В играта конете порасват с 2 месеца всеки път, щом се събудят.

Ако не сте сложили коня си да спи, той няма да порасне автоматично през нощта. Това означава, че ако не играете, конят ви няма да расте. За да порасне без да чакате следващия ден, имате нужда от точки за растеж. Понякога можете да намерите такива точки, когато конят ви се събуди (това ще се упомене в историята). В противен случай можете да закупите точки на растеж с помощта на кредити.

Има два предмета от Черния пазар, които ви позволяват да заобиколите правилата за растеж:

  • eaujouvence
  • Живата вода ви позволява да увеличавате възрастта на коня си на месечна база, започвайки от 2-годишна възраст
  • brasmorphee
  • Ръцете на Морфей ви позволяват да увеличавате възрастта на коня си по свое желание, докато стане на 30 години

За разлика от възрастовите точки, тези предмети трябва да бъдат отнесени към определен кон.

След своя 25th рожден ден Вашият кон става възрастен: неговото здраве и умения намаляват. Ако се грижите добре за него, той може да живее максимум до 35 години. Ако се сдобиете с Философския камък, Вашият кон се превръща в безсмъртен и неговите умения никога не намаляват.