Ръководството за коневъда

Хранене на коня ви

Жребчета и кобилки

Жребчетата остават с майка си до 6-месечна възраст.През това време те се хранят само с млякото на майка си. Ако конната база, в която е настанена майката, предоставя морковои, жребчето може да яде от тях безплатно.

Отбитите жребчета могат да ядат само фураж.Когато запончат да се обучават, можете да им давате овес. Уверете се, че се хранят правилно: не твърде много, но не и твърде малко.

Възрастният кон

Възрастен впрегатен кон се нуждае от фураж и овес.Количеството на храната зависи от количеството на предоставената работа. Ако храната не е подходяща, те ще станат по-пълни или по-слаби, което може да увреди здравето.
Конят може да изяде определено количество фураж безплатно в зависимост от качеството на ливадите в конната база, където конят е настанен. Това зависи и от сезона: тревата е по-малко изобилна през зимата, отколкото през пролетта.
Някои конни бази предлагат фураж и овес на настанените в тях коне.
Това ви позволява да храните коня си напълно безплатно, ако той е настанен в такава конна база!

Проблеми с теглото

Няколко съобщения ще ви предупредят, ако конят ви е твърде дебел или прекалено слаб. При наличие на такива съобщения ще трябва да предприемете съответните мерки. Ако конят е прекалено слаб, ще трябва да му дадете максимално количество фураж. Ако е твърде дебел, не го хранете, докато не се нормализира теглото му.

Лакомства

Можете да доставите удоволствие на коня си, като му дадете моркови. Те също така възстановяват част от енергията му. Те могат да се дават безплатно на настанени коне от конните бази, които ги отглеждат. Уверете се, че сте избрали подходящата конна база!

Други играчи могат да дават ябълки на коня Ви, за да се повиши неговият морал.

Ярми

За да ви помогнем да поддържате коня си във форма, можете да използвате ярма, която ще възстанови:

  • 10% енергия
  • 10% морал
  • 5% здраве

Само коне, които са на възраст над 2. Освен това след 25 конете вече няма да възстановяват здравето си от ярма.

Освен фураж, овес и моркови, някои конни бази дават безплатна ярма.