Ръководството за коневъда

Развъждане

Покриване

Конете могат да се разплождат от възраст 2 години и 6 месеца.

С вашите жребци:

  • Правете обществени оферти за заплождане с лимит от 300 на ден.
  • Направете резервирана оферта на конкретна кобила, включително една от собствените ви кобили.

С вашите кобили:

  • Изберете сред обществените заплождания.
  • Приемете резервирана оферта, включително от един от собствените ви жребци.

Едно заплождане струва между 500 Екюта и 7 500 Екюта, освен ако жребецът е ваш.

В допълнение на това трябва да заплатите между 100 Екюта и 2 500 Екюта за разходи за ветеринар, в зависимост от резерва ви на екю.

Бременност

бременността продължава 12 месеца. От 8-ми месец нататък срещу 50 екю можете да помолите за ултразвуково изследване, за да разберете предварително пола, породата и окраската на жребчето. При достигане на тази фаза, кобилата може само да приема мисии.На 12-ти месец от бременността трябва да повикате ветеринаря и да се уверите, че кобилата ви е настанена в конна база. Ако не повикате ветеринаря, ще загубите жребчето.

След като се роди жребчето можете да му дадете име и да започнете да се грижите за него. След като се отдели от майка си на възраст от 6 месеца ще трябва да го настаните в конен център.

Ожребяването е единственото действие, което може да се случи след полунощ в историята на коня.

Имайте предвид, че не трябва, например, да кръстосате кобила с умения в обездката с кон, чието силно качество е скоростта. Всъщност, детето им не е задължително да е по-добро в което и да е от тези качества. Следователно по-добре е кръстосване между близки породи.

Ожребяването е изморително за кобилата. Трябва да има период от поне 10 месеца между последното раждане и следващото покриване.

Скопени коне

Можете да кастрирате вашите самци между възрастите от 2 и половина години и 6 години. Вашият кон ще стане кастриран. Той вече няма да може да се възпроизвежда, но ще спечели бонус (издръжливост +8, скорост: +8, дресиране: +4). Кастрацията на кон отнема най-малко два часа.

Имайте предвид, че не може да се даде светкавицата на Зевс на скопен кон, и тази кастрация е необратима.

Жребчето

Ожребването протече леко, роди се конче. Породата му бива определяна от преобладаващата порода на неговите праотци, ако те не са били „чистопородни“. Окраската на косменото му покритие бива избирана произволно от космените покрития, допустими за породата на кончето.

Способностите на Вашето конче зависят от генетичните характеристики на неговите родители, но също така и от нивото на обучение и постиженията му в състезания.

Кончетата, които произведете, остават при своята майка, в същия бокс, докато не навършат 6 месеца. През този период не е необходимо да бъдат хранени, а се хранят единствено от кърмата на своята майка.

Еднорози

Еднорозите са много рядко срещани и се възпроизвеждат почти както обикновените коне.

Развъждането е възможно само между еднорози от една и съща порода. След това ще ви е нужен малко късмет, за да получите жребче еднорог.

Всеки ден можете да активирате 2 сесии за заплождане на еднорози, които могат да бъдат активирани когато пожелаете. Сесията се активира в момента, когато заплодите женски еднорог, след като потвърдите. От този момент нататък имате 60 секунди да заплодите всички други женски еднорози, които искате да заплодите.

След като използвате и двете сесии за заплождане, трябва да изчакате до следващия ден (след ежедневната актуализация), за да можете да заплождате своите еднорози отново.

Помнете, еднорог можете да разплождате единствено след 10 реални часа след неговото зачатие или след неговото предходно разплождане.Ето защо може да пожелаете да разредите вашите сесии за заплождане.

Магарета

Магаретата може да се възпроизвеждат три пъти в живота си и единствено с друго магаре. Това е единствения вид, в който генетичния потенциал намалява с всяко поколение.
Когато мъжко магаре бива пуснато за продажба, се отменят всички разплоди, които са били предложени с него и които все още не са приети от женската.

Работни коне

Работните коне могат да се размножават 3 пъти в живота си, при това само с друг работен кон.

Когато мъжки работен кон се продава, предвидените заплождания, които все още не са приети от кобила, се отменят.